Kyckling på fredag

Snabbt lätt och gott!

IMG_0186

Allt i en form med ett smakrikt täcke.

Kyckling och blomkål i ugn

IMG_0189

Fyra personer

1 kg kycklingdelar med ben

1 blomkålshuvud

200g gula coctailtomater

3 röda lökar

1 1/2 dl grädde

50 g färskost

1 msk färskriven ingefära

ca 2 cm hackad chili

salt, peppar

Lägg kycklingdelar i ugnsform. Skala och dela lök och blomkål i bitar. Lägg på kycklingen och strö ut tomaterna. Salta och peppra.

Blanda grädde, färskost, chili, ingefära och lite salt.

Häll över kyckling och grönsaker. det blir inte så mycket sås, men saftigt tillräckligt tycker jag. Gillar man mer sås så öka mängderna på vätskan.

Sätt in i 220 gradig ugn ca 1 timme.

IMG_0191

Jag serverade med stora pastasnäckor, men något kokt vete passar likaså ris eller quinoa.

Detta inlägg postades i Fågel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s