Vintermat

Soppa passar verkligen så här på vintern. Jag lagar gärna soppor både till vardags och till att bjuda på. Morotssoppan här kan man lyxa till med att servera tillbehör i små skålar, tex finskivad ölkorv, hackade inlagda tomater och rostade nötter.

Idag serverade jag den med en klick youghurt och riven ost garnerad med färsk persilja.

Morotssoppa med chili och ingefära

IMG_0202

Till fyra eller fler

1 kg morötter

2 palsternackor

2 vitlöksklyftor

1 msk färskriven ingefära

2 cm hackad färsk chili

10 cm av det vita på purjolöken

2 grönskasbuljong eller motsvarande fond, pulver

vatten

1-2 dl grädde

salt, peppar

olja

Skala och dela morötter, palsternackar och lök. Fräs i olja i en rejäl kastrull. Häll på vatten så det precis täcker.

Lägg i buljong, chili och ev peppar.

IMG_0200

Koka tills morötterna är mjuka. Mixa med en mixerstav. Tillsätt grädde och riven ingefära. Späd med mer vatten om soppan är för tjock.

Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s