Kesokaka

Jag kom att tänka på kesokaka som jag gjorde mycket för några år sedan. Det finns många varianter. Jag gjorde en som är mycket proteinrik och kolhydratfattig. Passar som nyttigt mellanmål.

Jag skriver även med ett recept som enligt mej är godare och passar som efterrätt efter soppa eller fisk.

Bägge recepten går att ändra smakmässigt genom att tillsätta hackad mandel, stött kardemumma, citronskal eller vanilj.

Kesokaka

IMG_0231

500g keso

4 ägg

1 msk honung

rivet skal av en apelsin

IMG_0228

Blanda allt i en bunke och häll i ugnsform och grädda i 175 grader 35-40 min.

Serveras med sallad av olika citrusfrukter eller som den är.

IMG_0236

Passar ljummen eller kall.

Kesokaka

( lite godare, mer som efterrätt)

500g keso

1/2 dl socker

1/2 dl mjöl

3 ägg

3 dl mjölk

Gör samma som första receptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s