Lammlägg

Får man ett helt styckat lamm kan det vara en del styckningsdelar med mycket ben som tenderar att få stanna i frysen. Jag tänkte lite osso buco och gjorde ett långkok av lammdelar med ben.

Lammragu med vita bönor

IMG_0270

ca sex personer

1 1/2- 2 kg lammlägg eller bogbitar med ben

1 burk med coctailtomater

1burk vita stora bönor

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin eller 1 dl matvin+ 1 dl vatten

färsk rosmarin

ca 7 dl vatten

salt, peppar

1/2 msk farin

lite hackad chili

smör eller olja

Använd en stor stekgryta. Smält smör eller använd olja. Bryn köttet med ben och salta, peppra. Häll i tomater, vatten och vin. Späd med vatten eftersom.

Skala och dela lök. Lägg i grytan.

IMG_0267

Lägg i en kvist rosmarin. Koka nu ca 1-1 1/2 timme. Håll koll så att det inte kokar torrt. Innan servering rör i vita bönor som är sköljda.

IMG_0274

Servera med potatis eller mos.

Detta inlägg postades i Kött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s