Mer grönt

Jag lovade mer grönt på bloggen så här kommer en finfin grön lasagne.

Till gjorde jag en sallad med en vinegrette blandad med lite honung. Passar fint ihop med getosten.

Spenat och broccolilasagne med chevre´bechamel

IMG_0286_2

Tre till fyra personer

lasagneplattor

200g färsk spenat

1 broccoli

2 gula lökar

1 dl creme fraiche

1 dl vatten

riven muskot

salt, peppar

matfett att steka i

bechamelsås

2 msk smör

3 msk mjöl

5 dl mjölk

100g chevre´

salt, peppar

Häll matfett i en panna. Förväll spenat och lägg i finhackad lök. Salta och peppra. Riv gärna i lite muskotnöt. Häll i crème fraiche och vatten och tillsätt broccoli i små buketter. Jag använder inte själva stocken i denna rätt.

IMG_0288

Koka ett par minuter, broccolin behöver inte vara mjuk, den blir klar i ugnen.

sås

Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör ut. Häll i mjölk och rör hela tiden tiis det har kokat ca fem minuter. Salts och peppra. Smula ner getosten och rör tills den smält.

Nu är det dags att montera lasagnen.

Börja med ostsås i botten på en ugnsform. Lägg sedan på plattor och lite ostsås innan grönsaksfyllningen. Fortsätt så ca tre gånger. Avsluta med plattor och ostsås.

Grädda i 175 gradig ugn ca 30 min.

IMG_0296

Dubbla gärna receptet om större lasagne önskas.

Jag använde färsk spenat, men det fungerar bra med fryst bladspenat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s