Lite c-vitamin?

Här har jag gjort ambrosiakaka i muffinsform och fyllde med vaniljkräm, som en liten bakelse till kaffet.

Jag använder mej av marzanpulver, men koka gärna egen.

Ambrosiamuffins med vaniljkräm

ca 16 stycken i muffinspanna

125 gram smör

2 ägg

1 1/2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Garnering

3 dl florsocker

2 msk apelsinsaft

syltade apelsinskal

Vaniljkräm

2 1/2 dl mjölk

2 msk marsan för kokning

2 1/2 msk socker

1 dl vispad grädde

Smält smör. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll i det lite svalnade smöret. Häll i muffinsformar och ställ ev i en muffinspanna.

Grädda i 200 gradig ugn ca 15 min.

Låt svalna.

Koka ihop marzankräm. låt kallna. Vänd i den vispade grädden. Fyll en spritspåse med kräm. Använd en smal spetsig tyll. Jag brukar köpa engångs plastspritspåsar, finns i de flesta matbutiker vid plastpåsarna.

Tryck ner spetsen i den kalla muffinsen och pressa ut krämen inuti.

Blanda ihop florsocker och pressad apelsin till glasyren.

Lägg på toppen på kakan.

Garnera med syltat apelsinskal.

Detta inlägg publicerades i Godsaker.

Lämna en kommentar