Här har jag gjort ambrosiakaka i muffinsform och fyllde med vaniljkräm, som en liten bakelse till kaffet.
Jag använder mej av marzanpulver, men koka gärna egen.
Ambrosiamuffins med vaniljkräm
ca 16 stycken i muffinspanna
125 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Garnering
3 dl florsocker
2 msk apelsinsaft
syltade apelsinskal
Vaniljkräm
2 1/2 dl mjölk
2 msk marsan för kokning
2 1/2 msk socker
1 dl vispad grädde
Smält smör. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl och bakpulver. Häll i det lite svalnade smöret. Häll i muffinsformar och ställ ev i en muffinspanna.
Grädda i 200 gradig ugn ca 15 min.
Låt svalna.
Koka ihop marzankräm. låt kallna. Vänd i den vispade grädden. Fyll en spritspåse med kräm. Använd en smal spetsig tyll. Jag brukar köpa engångs plastspritspåsar, finns i de flesta matbutiker vid plastpåsarna.
Tryck ner spetsen i den kalla muffinsen och pressa ut krämen inuti.
Blanda ihop florsocker och pressad apelsin till glasyren.
Lägg på toppen på kakan.
Garnera med syltat apelsinskal.